Dnevni arhiv: 9. 12. 2020

Tudi v tem šolskem letu se srečujemo v sklopu delavnic projekta Popestrimo šolo.

Ponedeljki so rezervirani za delavnice Zakaj? Kako? in Pojdimo v gozd!, kjer smo začetne urice posvetili fizikalnim lastnostim predmetom, kjer smo odkrivali kako s pomočjo magneta ustvariti letečega zmaja; zakaj nekatere snovi težje premikamo in druge lažje; lotili smo se prelivanja barv – ustvarjanja mavričnih barv in ustvarili pravi vulkan.

Torki in srede so rezervirane za Našo malo knjižnico. V tej delavnici smo si najprej naredili knjižna kazala, s katerimi si označujemo delo v Ustvarjalnikih. Lotili smo se že tudi prebiranja prvih knjig in nalog v Ustvarjalniku.

Letošnje Ustvarjalnice so razdeljene na 2 dela: ob torkih so Ustvarjalnice za manjšo skupino, ob četrtkih pa za večjo skupino. Pri Ustvarjalnicah smo na začetku šolskega leta ustvarjali v domačem narečju, in sicer tako, da smo izdelali razglednice: na eni strani so bili napisi v polankem govoru na drugi strani pa risbe otrok. Nato smo izdelali knjižne kazalnike, ki smo jih okrasili s cofkom iz volne, nato smo se lotili oblikovanja različnih figur, predmetov iz plastelina in se pridružili učiteljici Jasni pri peki slastnih perec.

Pri aktivnosti Turizem – moja možnost, ki je ob četrtkih, smo izdelali plakat, s katerim smo ugotavljali varnost šolske poti v okolici naše šole. Hkrati je plakat tudi izdelek, ki je bil narejen v okviru projekta Društva Sobivanje Varno v vrtec in šolo. V sklopu projekta Varno na kolesu pa smo začeli z zbiranjem kilometrov, ki jih učenci naše šole prevozijo v svojem prostem času. Link za zbiranje kilometrov najdete tukaj ali na spletni strani osnove šole.

Ob četrtkovih predurah smo se zbirali pri aktivnosti Šola za nadarjene, kjer smo se prijavili na TV-kviz Male sive celice in se uvrstili na snemanje oddaje, vendar žalostno ugotovili, da znanje ni dovolj. Kljub temu smo in še bomo z veseljem posegli po igri Male sive celice.

Ob sredah se pri delavnici Več znam, več veljam lotevamo domačih nalog, učenja učenja in vsega, kar učenci potrebujejo v danih situacijah.

S Pravimi računalničarji (mala skupina) smo ob petkih odkrivali skrivnosti programa Word. Lotili smo se urejanja dokumentov: vstavljanja slik, tabel, napisov, strani, kazal; urejali smo tabele, slike, velikosti in barve pisav … S Pravimi računalničarji (velika skupina) smo najprej začeli z interaktivnimi vajami na spletu – tudi zaradi ponavljanja snovi, kar se je pokazalo za dobrodošlo.

Monika Matjašec

Komentiraj

Uvrščeno v Nerazvrščeno